Karlovarští hokejisté po třech prohrách v řadě zabrali. Na ledě prvního Třince dokázali zvítězit po nájezdech

22. prosinec 2020 08:35

Zastavit sérii nepovedených zápasů zrovna na ledě prvního Třince, to je slušný kousek. Hokejistům Karlových Varů se to povedlo. Po třech prohrách v řadě v Třinci získali po vítězství 4:3 po samostatných nájezdech dva body.

„Možná jsme občas měli až přílišný respekt k těm útočníkům domácích a když jsme se potom dostali do útočného pásma a na kotouč, tak jsme ukázali, že i my na tom kotouči dokážeme hrát a být nebezpeční. Dvakrát jsme se vrátili do zápasu proti takhle silnému soupeři a měli jsme šanci ještě to utkání rozhodnout v prodloužení,“ řekl asistent trenéra Pešouta Tomáš Mariška.

Hrdinou zápasu byl z pohledu Západočechů David Kaše, po jeho krásné přihrávce srovnal Flek na 3:3 a Kaše pak v samostatných nájezdech rozhodl o výhře v páté sérii. Centr prvního útoku ale chválil především brankáře Filipa Novotného: „Musím říct, že nás podržel v bráně, chytal fantasticky a myslím si, že dnešní výhra patří hlavně jemu.“

Čtěte také

David Kaše spolu se spoluhráčem Jakubem Laukem táhnou Karlovy Vary, ale je možné, že je kluby NHL povolají zpět. Kaše přiznává, že je ze situace trochu nervózní: „Čekám na nějaké informace, samozřejmě z mojí situace je taková už nepříjemná. Nevím, na čem jsem vůbec.“

Trenéři Karlových Varů doufají v další pomoc talentovaných hokejistů. „Na druhou stranu oba hráči by si zasloužili dostat šanci za mořem za ty svoje výkony, které tady podávají,“ dodal Mariška.

autoři: David Procházka , nkr
Spustit audio