Karlovarští hokejisté v extralize dál vítězí. Z posledních devíti zápasů se jim to povedlo už poosmé

2. prosinec 2020 11:00

V Olomouci energetici vyhráli po vyrovnané bitvě, když ale neproměnili celou řadu šancí. Jejich velkou oporou byl brankář Jan Bednář, který chytal za Západočechy možná naposledy.

Hokejisté Karlových Varů potvrdili na Hané výbornou formu a vybojovali tři body. V Olomouci vyhráli 3:1. Zápas rozhodli v druhé třetině, kdy otočili stav ve svůj prospěch. V závěru pak pečetil do prázdné branky třetím gólem Jiří Černoch.

Velkou oporou karlovarského týmu byl jeho brankář Jan Bednář, kterého nevyvedl z míry ani gól, který inkasoval v deváté minutě z hole Lukáše Kucsery. „Ať už ten gól padne jakýkoliv, tak není za dva. Kluci mě podrželi, vyrovnali, otočili jsme to a nakonec obětavostí a týmovým výkonem jsme zápas dotáhli do vítězného konce,“ řekl Bednář.

Jana Bednáře chválil také asistent trenéra Karlových Varů Tomáš Mariška: „Výborně nás podržel. Dostal nešťastný gól, za který nemohl, ale potom nás tam podržel. Domácí hrozili v několika příležitostech velmi silně. Honza předvedl výborný výkon. Byla to plánovaná výměna gólmanů. Honza teď už možná odletí do Kanady, možná to byl jeho poslední zápas, takže jsem rád, že podal takhle výborný výkon.“

Další utkání energetiky čeká v pátek od 17.30 na domácím ledě proti Bílým Tygrům Liberce.

autoři: Tomáš Minarčík , nkr | zdroj: HC Energie Karlovy Vary (hokejkv.cz)
Spustit audio