Každá váha něco dává. Dokuseriál o změně myšlení člověka, který se snaží zhubnout

30. květen 2021

Úpravy jídelníčku, tělesné cvičení i změny v myšlení a psychickém nastavení. To čeká člověka, který se snaží změnit svou váhu, fyzickou kondici i životní styl.

Ivan Studený hledá inspiraci a společnost někoho, kdo by snahám o hubnutí přispěl radou a zkušeností. Docela nedávno se do hubnutí obul 120kg Petr, který je celebritou ve světě počítačových her. Pro radu si autor s mikrofonem dojde i do kanceláře generálního ředitele Českého rozhlasu.

Hubnutí je běh na dlouhou trať

Ve chvíli, kdy dokumentarista začal sám na sobě pociťovat, jak myšlenky na hubnutí dokáží člověka zcela zajmout a okrást jej o pocit životní pohody, zkontaktoval spisovatelku Michalu Jendruchovou. Ta totiž právě o tom, jak se vymanit ze spárů chorobného hubnutí, napsala knihu inspirovanou vlastním příběhem.

Hubnutí je běh na dlouhou trať. Má-li být snaha úspěšná, je dobré se začít hýbat. Lepší než nárazové diety jsou trvalé změny nejen jídelníčku, ale celé životosprávy.

Dokuseriál vypráví skutečné příběhy na pokračování a jejich prostřednictvím zkoumá vybrané společenské fenomény. Každý měsíc se věnuje jednomu tématu. Poslouchejte pravidelně každou neděli v 18:30 na stanici Český rozhlas Dvojka.

Spustit audio

Související