Kdo bude českým zástupcem na Eurovizi? Fanoušci vyberou z pěti interpretů, hlasování končí 6. února

31. leden 2023 11:36

Mají tři minuty na to, aby zaujali fanoušky. Řeč je o účastnících hudební soutěže Eurovize. Včera večer začalo její české národní kolo. Z něj vzejde interpret, který nás bude v květnu reprezentovat v anglickém Liverpoolu.

O účast v letošním ročníku mezinárodní písňové soutěže Eurovision Song Contest bude za Česko usilovat držitelka Oscara Markéta Irglová, dívčí kapela Vesna, písničkář RODAN, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella.

„Je to pro mě veliká čest, ne každému se to podaří. Letos jsem slyšela, že těch písniček, které jsou tam zaslané, bylo 170. To je hodně, a že se mi jedna z těch pěti, které vybrali, to mě opravdu těší,“ usmívá se Markéta Irglová.

„Moje píseň Happy vypráví o takovém pocitu nějakého naplnění, spokojenosti, vnitřního míru a klidu,“ dodává.

Čtěte také

Fanoušci pro svého oblíbeného interpreta můžou hlasovat pomocí mobilní aplikace Eurovision Song Contest nebo na webových stránkách escz2023.com až do půlnoci 6. února.

„Může hlasovat kdokoli z celého světa. Doufám, že zase vyhraje ten nejlepší song, že postoupíme do finále,“ doplňuje za českou delegaci Eurovize Kryštof Šámal.

Vítěz bude letos v květnu reprezentovat Česko na Eurovizi v Liverpoolu. Utká se s dalšími interprety z 36 států.

autoři: Jiří Štefl ,
Spustit audio

Související