Kdyby mě řízení autobusu nebavilo, jsem už dávno v důchodu, říká řidička z Kladna Eva Procházková

27. říjen 2021

Autobusy paní Eva Procházková řídí už 15 let. Nejprve 4 roky u policie, teď už 11 let v MHD na Kladně.

 „U policie tenkrát proběhla reorganizace a jako řidiči autobusu jsme skončili. Tak jsem si hledala jinou práci a byla jsem moc vděčná ČSAD MHD Kladno, že mě vzali,“ popisuje paní Eva Procházková své začátky v městské autobusové dopravě a doplňuje: „Ze začátku to bylo opravdu těžké. Myslela jsem, že to nezvládnu. Musela jsem se například naučit všechny linky. Teď už je to ale v pohodě a tak těžké mi to nepřipadá. Navíc všechny cestující znám, našla jsem si spoustu kamarádů a kamarádek, je to fajn.“

Řidička z Kladna Eva Procházková

Paní Eva Procházková pochází ze čtyř dětí a všichni chtěli mít řidičský průkaz. Ani jeden z rodičů ho totiž neměl. Po základní škole šla studovat střední zemědělskou technickou školu, obor zootechnička. Bydleli na farmě, rodiče pracovali v kravíně a ona jezdila na koni.

„Po škole jsem chvíli opravdu pracovala jako zootechnička, ale láska ke koním byla silnější. Začala jsem tedy pracovat jako ošetřovatelka koní,“ vysvětluje paní Eva. Až u policie si „z donucení“ udělala řidičský průkaz na autobusy a řídí je dodnes. Aktuálně nové elektrobusy v Kladně na lince 610.

Spustit audio