Když budeme mít pět, šest českých hráček ve švédské lize, tak je potenciál hrát finále na mistrovství světa, říká nový kouč ženské florbalové reprezentace

Hostem sportovní talkshow Na síti s Andreou Sestini Hlaváčkovou je nový trenér české ženské florbalové reprezentace Lukáš Procházka. Jak dlouho mu na stole ležela nabídka vést národní mužstvo? Jaké plánuje změny po nástupu do funkce? Těší se na vedení ženského kolektivu? Kdy čeká úspěšného extraligového kouče první reprezentační štace? Poslechněte si celý rozhovor s ambiciózním trenérem, který chce český ženský florbal dotáhnout ke světové medaili!

Trenérskou štafetu u národního týmu žen přebíráte po Saschovi Rhynerovi. V jakém stavu se aktuálně reprezentace nachází?

Určitě patří mezi top čtyři týmy na světě. Nominace na poslední světový šampionát mi přišla rozumná, ale výsledky úplně top nebyly. I když asi půjdu proti české soutěži, ale je potřeba, aby co nejvíce děvčat "zmizelo" ideálně do ligy ve Švédsku. Věřím, že pokud budeme mít pět, šest hráček ve švédské lize, tak budeme mít potenciál na to hrát světové finále.

Nový kouč českých florbalistek Lukáš Procházka v talkshow Na síti

Jak intenzivně jste byl v kontaktu s bývalým koučem, ale i hráčkami reprezentace? 

Se Saschou jsme pravidelně komunikovali hodně věcí kolem hráček, které jsem vedl nebo vedu, především v začátcích. Znám tak dvě třetiny holek z reprezentace osobně, protože prošly pod mým vedením tréninkovým procesem v Chodově.

Lukáši, jaké změny v reprezentačním týmu plánujete?

Rád bych si udržel mezinárodní prvek v "nároďáku". Proto věřím, že brzy v rámci několika týdnů budeme připraveni oznámit složení nového realizačního týmu.

Které hráčky jsou současným pilířem národního týmu?

Eliška Krupnová nebo Denisa Ratajová jsou momentálně výkonnostně daleko výše než ostatní hráčky. Věřím, že v tom dalším cyklu nám hodně pomůže i brankářka Jana Christianová, která byla vyhlášena nejlepší golmankou na světovém šampionátu 2021. 

Na síti s Andreou Hlaváčkovou na Radiožurnálu Sport

Související