Když stoupnu na stage, je to autopilot. Skoro nic si z toho nepamatuju, říká Charvinn ze Startéru

23. květen 2023

Tereza a Filip se už těší na středu, kdy na Budějovickém Majálesu odmoderují Radio Wave stage. Tam se živě představí jména spjatá s hitparádou neobjevených i exportní soutěží Czeching. Ještě než se tam vydají, dorazila za nimi do studia zpěvačka Charvinn, která se letos umístila jako 3. s popovým bangerem Midnight Madonna. Ten si – stejně jako její předešlý singl Maniac – bere to nejlepší ze současných trendů. Jak Charvinn vzpomíná na soutěžení ve Startéru 2022/2023?

„Hrozně dobře, byla to taková úplně nová zkušenost a hrozně mě to hecovalo do novejch věcí, který jsem předtim nedělala. Už i kvůli tomu koncertu vlastně, protože to byl můj první koncert s kapelou,“ říká pražská zpěvačka (z Benešova) Charvinn, a naráží tak na dubnové vystoupení na Startér Showcasu, kde se představila po boku dalších dvou finalistů – Marjari a kapely Treska jednoskvrnná. Právě kvůli slavnostnímu večeru v Kasárně Karlín u ní vznikla potřeba kapelu sestavit.

„Původně jsem pseudo-bubeník,“ říká s úsměvem o svých hudebních začátcích. V doprovodném playlistu Startéru Charvinn vybrala třeba svou novou oblíbenkyni Ethel Cain nebo dala prostor svým spoluhráčům z kapely. Oba z nich – producent a kytarista Martyn Starý i bubeník Martin Nouza – se totiž podílí i na dalších kapelních projektech. U Martyna je to třeba kapela WYFE, která se také zúčastnila letošního Startéru, v případě Martina jde o Sergeant Jammer nebo Partu vynikajících lidí.

Charvinn dále mluvila třeba o své lásce k Taylor Swift a Mattymu Healymu nebo o tom, jak s ní před koncertem hýbe nervozita. „Vždycky jsem byla dítě, který se strašně bálo vystupovat před lidma,“ říká. „Nedávno jsem mluvila s mamkou, že vůbec nevíme, kde se to ve mně zlomilo. V momentě, kdy vstoupim na tu stage, tak je to totální autopilot. Já si z toho skoro vůbec nic nepamatuju.“

Proč chceme stolní fotbálky na letošním Budějovickém Majálesu? A jak hledat balanc mezi tím show dobře odzpívat vs. působivě se hýbat? Poslechněte si mimosezónní speciál Startéru se zpěvačkou Charvinn.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Související