Kewu a Terra tankují Whorecore. Pusťte si nový singl domácí hyperpopové dvojice

4. listopad 2021

Vítězka loňského Startéru Terra a lokální DJ star (a moderátor Flámu) Kewu to dali dohromady – alespoň ve studiu, kde si oba po všech stránkách sedli. První plod jejich práce nese jméno Whorecore a ve Flámu jsme tohle hyperpopové dítko pořádně proklepli.

Kewu s Terrou se potkali v rámci společného labelu Addict Sound a okamžitě si padli do noty. Svoji hyperaktivitu, infantilitu a obsesi zvukem PC Music a devadesátkové taneční hudby se rozhodli přetavit ve vlastní verzi hyperpopu. Výsledkem je Whorecore, singl řádně bangerovitých proporcí s neodbytně vtíravou raveovou ústřední linkou. 

Whorecore, který zároveň působí jako klubový statement o nerovnoměrných pohledech na promiskuitu, je první vlaštovkou jejich chystaného EP, které uslyšíme na jaře – a ve Flámu jsme si už teď, vedle tracků, které dvojici inspirovaly, pustili i demo dalšího z tracků, masivními distorzemi à la 100 gecs prošpikovaný track Bratzz Doll. Vypadá to, že se fanoušci extrémního popového zvuku mají nač těšit.

Odkdy si Terra ujíždí na Charli XCX? Umí Kewu zacházet s katanou? A čí máma nás dnes poslouchala? Poslechněte si Flám Whorecore speciál!

autoři: Kewu , Jan Bárta
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.