Kladenští hokejisté oslavili 90 let klubu výhrou v budějovickém retro zápase

4. prosinec 2014

Hokejisté Českých Budějovic a Kladna proti sobě hráli po desetiletí v nejvyšší soutěži, ale pro tuto sezonu se obě hokejové bašty musely spokojit s první ligou. Jejich vzájemnému duelu dodaly na atraktivitě retro dresy obou týmů. Na zápas dorazilo šest tisíc fanoušků.

„Jsem rád, že se v naší extralize i první lize objevují tyhle retro zápasy. Je dobré, že si kluby historii připomínají a mají si co připomenout,“ těší legendu kladenského hokeje Milana Nového, který si v hledišti budějovické haly se zalíbením prohlížel paní Poldi na svém dresu.

České Budějovice a Kladno proti sobě sváděly obrovské bitvy. „Vzpomínám na to hezky, nejradši na mé vrstevníky: Míru Dvořáka, Jardu Pouzara. Vždy tu byla férová atmosféra a skvělý hokej,“ pamatuje si Nový.

Velmi příjemná atmosféra panovala na jihu Čech i tentokrát. Šest tisícovek diváků se radovalo hlavně ve chvíli, kdy domácí Motor vstřelil gól, bohužel pro domácí tým se radovali pouze jednou. Kladenští se radovali čtyřikrát a oslavili tak 90. výročí svého klubu.

Milan Nový vzpomínal na svého parťáka s reprezentačního týmu Československa Miroslava Dvořáka, který už na zápas dorazit nemohl. To Jaroslav Pouzar přišel. Dorazil v retro dresu, pořadatele chválil, i když malé popíchnutí si neodpustil:

„Je to dobré, akorát mě mrzí, že pořád kopírujeme NHL. Vždy se v NHL vymyslí nějaké retro, tak se to převede do Evropy. Myslím, že bychom měli vymyslet něco jiného, vlastního,“ přemýšlí Jaroslav Pouzar.

Retro zápas v Českých Budějovicích se hrál i se speciálními puky
autoři: Vojtěch Adam , kaj
Spustit audio