Kladno jede. Rytíři na domácím ledě porazili poprvé od roku 2013 brněnskou Kometu vysoko 5:1

18. leden 2020 07:48

Hokejisté Kladna zvítězili ve 37. kole extraligy 5:1. Podobný výsledek s brněnskou Kometou nikdo nečekal, vždyť první gól padl až ve 48. minutě utkání. 

"První gól byl důležitej, kdyby ho dalo Brno, tak by možná hráli jinak. Oni museli hru otevřít a nám se pak podařilo přidat další. Takže bych to shrnul, Kladno hrálo se mnou šest zápasů, z toho pětkrát vyhrálo," žertoval po utkání Petr Vampola, který hraje v Kladně na střídavý start ze Slávie.

A nezvážněl ani, když měl popsat situaci ve druhé třetině, kdy jeho kolega z útoku Jaromír Jágr seděl s bolestivou grimasou na hráčské lavici střídačce a několikrát vynechal střídání. "Tak já jsem mu říkal, ať si trochu odpočine, že to za něj trochu odtáhnu, aby byl odpočatej hlavně na ten konec. Pravdou je, že on ví, co je pro něj dobré, takže si trochu oddechnul a pak byl zase platnej pro tým. Hlavní je, že tři body jsou doma," dodal.

Jaromír Jágr se na led vrátil a přesto, že na jeho pohybu bylo vidět, že není stoprocentně zdravý, utkání dohrál.

Kladno se aktuálně drží na desáté příčce. Na poslední Pardubice má náskok 15 bodů, na deváté respektive osmé místo ztrácí jediný bod, na sedmé Karlovy Vary čtyři.

"No kdo by to řekl před sezonou, my jsme za to samozřejmě hrozně rádi. Myslím, že tady doma je úplně jedno, jaký přijede soupeř, když budeme hrát náš hokej, tak můžeme vyhrát. Prvních pár zápasů jsme měli špatných, ale když jsme získali první bod, tak jsme si začali věřit," vysvětluje Petr Vampola. 

Spustit audio