Klára Vlasáková: Hnízdo. Čte Romana Chvalová

Začátek léta zkomplikuje hlavní hrdince povídky Anežce nález ztraceného ptáčete na balkóně jejího bytu. Vyděšené mládě jakoby umocňovalo pocity, které ovládají Anežku během její mateřské dovolené. Navíc má následující měsíc strávit se svojí matkou a čím dál tím víc pochybuje, jestli byl dobrý nápad povolat ji na pomoc. Povídka z projektu Českého rozhlasu Dvojky Báječné léto ve dvou od oceňované autorky románu Praskliny a audio thrilleru Neklid.

Účinkuje: Romana Chvalová
Připravila: Zuzana Vlčková
Režie: Pavel Krejčí
Premiéra: 22. 7. 2022

Klára Vlasáková je spisovatelka, scenáristka a publicistka. V roce 2020 debutovala románem Praskliny, který byl nominovaný na Cenu Jiřího Ortena. Ve stejném roce pak vyšel komiks Spiritistky, k němuž napsala scénář.

Pro Český rozhlas píše hry, četby na pokračování nebo politické komentáře. Její audio thriller Neklid získal 3. místo v binaurální kategorii mezinárodního festivalu rozhlasové tvorby Grand Prix Nova v Bukurešti.

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.