Kliniky předepisují ketamin a Brňan zaútočil kvůli špinavé rohožce. To jsou top zprávy týdne

19. listopad 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejšťavnatější brusinky ze zpravodajské stráně. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu jako milovnici farmakologie zaujala zpráva o tom, že soukromá klinika v Bristolu od března jako první nabízí službu, která zahrnuje sezení s terapeutem a taky léčbu malými dávkami ketaminu. Pacienti zaplatí zhruba šest tisíc liber. Lékaři ale upozorňují, že takové služby jsou pro některé lidi nedostupné, a může tak dojít k dvojí kvalitě ve zdravotní péči.

Ivanu jakožto milovnici dlouhého spánku upoutala informace o tom, že středoškoláci ve Finsku musí být v lavicích od začátku školního roku v 8:30, což je o 15 nebo 30 minut později, než bylo zvykem. Požádali o to studenti i rodiče. Cool, myslí si Mikrovlnky.

Nakonec nesměla chybět krimizpráva z Brna. Tamní muž zaútočil na souseda, který si neočistil boty na nové rohožce. Rozuzlit spor Brňanů nakonec musela až městská policie.

Je mezi pří o rohožku, finskými spáči a léčbou depresí keťákem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale komu to vadí? Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.