Koncert 24. ledna – náhradní termín

20. červen 2022

Rudolfinum, pondělí 20. června 2022 od 19.30 hodin. 

Vážení abonenti, milí posluchači,

pro uspořádání zrušeného koncertu ze dne 24. ledna 2022, jsme našli nový náhradní termín. Koncert uvedeme v pondělí 20. června 2022 v Rudolfinu od 19:30. Vzhledem k náročnosti obsazení jsme museli přistoupit ke změně programu. Úvodní skladba Witolda Lutosławského zůstává v programu beze změny. Místo Německého requiem Johannesa Brahmse zazní Symfonie č. 7, A-dur Ludwiga van Beethovena. Německé requiem se pokusíme zařadit do programu jiné koncertní sezony. 

Vstupenky z předchozího termínu, zůstávají v platnosti, není nutné je vyměňovat.
Děkujeme Vám za pochopení a těšíme se na další hudební zážitky. 

Váš SOČR

Mimořádný červnový koncert spojí tvorbu Witolda Lutosławského a Ludwiga van Beethovena. Tvorbu prvně jmenovaného, významného polského klasika 20. století, Alexander Liebreich hojně uváděl a natáčel, když stál v čele Národního symfonického orchestru Polského rozhlasu v Katowicích.

Alban Gerhardt

Do Prahy tentokrát pozval svého pravidelného uměleckého partnera Albana Gerhardta, německého violoncellistu, který spolupracuje s nejlepšími světovými orchestry včetně Berlínských filharmoniků, Royal Concertgebouw Amsterdam a Chicago Symphony. Gerhardt se zhostí sólového partu mistrovského Koncertu pro violoncello a orchestr, který Witold Lutosławski složil v roce 1970 pro legendárního Mstislava Rostropoviče. Po přestávce zazní jedno z nejoblíbenějších Beethovenových děl, Symfonie č. 7 A dur, pro své strhující rytmické nápady někdy zvaná apoteóza tance. Německý skladatel na díle začal pracovat, když pobýval v lázních v severočeských Teplicích.

PROGRAM
Witold Lutosławski
Koncert pro violoncello a orchestr
Ludwig van Beethoven
Symfonie č. 7, A-dur


Symfonický orchestr Českého rozhlasu
Alexander Liebreich – dirigent
Alban Gerhardt – violoncello

autor: SOČR
Spustit audio

CD SOČRu v e-shopu