Korupčník schovával úplatky do kuřat a důchodce zachránil pudl. To jsou nej zprávy minulého týdne

25. listopad 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkřupavější okurčičky ze zpravodajské zavařovačky. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jakožto milovnici kriminalistiky zaujala zpráva o tom, že policie začala loni vyšetřovat bývalého úředníka, který byl obviněn z přijímání milionových úplatků. Muž „výpalné“ schovával poněkud neobvyklým způsobem – na záběrech jsou mimo jiné vidět mrazáky s kuřecím, rybím a kachním masem, které je naplněno zlatem a šperky.

Zuzanu šokovala informace o tom, že současné technologie umožňují povídat si s lidmi i po jejich smrti. Své blízké si můžete nechat namnožit díky technologiím LLM (large language models).

Nesměla chybět nějaká ta napínavá krimizpráva z Brna: důchodce v nesnázích tam zachránil zaběhnutý pudl. Když strážnice s očipovaným pejskem zamířila k jeho rodinnému domu, ukázalo se, proč se čtyřnohý mazlíček vzdálil. Páníček sedmdesátník totiž ležel na zemi se silně krvácející ránou na temeni. Vše ale naštěstí dobře dopadlo.

Je mezi ztraceným hafíkem, kreativními schovkami úředníka a rozhovorem s mrtvými nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.