Koule? Leda u nohy. Komiksový akčňák Sebevražedný oddíl dráždí béčkovým odérem a zakopává o vlastní vtípky

13. srpen 2021

Z nebe padají perseidy a po účasti na Letní filmové škole v Uherském Hradišti odpadl také Vítek. Situaci ve studiu zachraňuje alespoň roztřesený Aleš, který si na pomoc přizval čestného hosta Tomáše Stejskala. Ten sice nezná aktuální kurz kuny, zato prozradí, jak dopadla novinka z DC univerza Sebevražedný oddíl a jestli se u zatím posledního akčňáku Jeana-Clauda Van Damma dobře spinká.

V DC se tentokrát rozhodli, že místo patosu vsadí na komediální notu, která jim podle Tomáka vždy seděla líp. „Novinka v něčem navazuje na Birds of Prey a Shazam!. Určitě nemůžu říct, že to stoprocentně funguje jako blockbusterová komiksová záležitost – film se spíš rozpadá do jednotlivejch scén, který jsou pro mě ale celkem funkční. Problém s hrdinama je pak v tom, jak dlouho tolerujete, když například Harley Quinn nonstop ztřeštěně žvaní. Něco jako Aleš. To můžeš buď milovat, nebo nenávidět,“ popisuje Tomák a Aleš přiznává, že jemu osobně ukecanost vadí.

„Má to rysy propadáku, něčím je to strašně únavný, repetitivní, až příliš často v křeči. Koule' filmu mi přijdou hrozně předstíraný. Ošíval jsem se nad netrefenými a až trochu zoufalými vtipy,“ zoufá si Aleš. „Obzvlášť fóry z první půle, tam se ty ‚koule' houpou někde hluboko v devadesátých letech,“ přitakává Tomák, který cítí závan trapnosti ne zcela sofistikovaných devadesátkových komiksů.

Pomohl Vítkovi ke vcítění se do prasnice víc nový snímek Gunda, nebo prodělaná červenka? Je horší trpět kulhavkou, nebo spíš vandammovskou lupénkou? Chtěl by mít Tomák na triku Satana? Stane se Aleš díky schopnosti neustále mluvit superhrdinou? A nechá se vyprovokovat k (verbální) válce s mimozemšťany? Dozvíte se v Čelistech.

autoři: Aleš Stuchlý , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.