Královna twerku? Královna všeho! S tanečnicí Anet Antošovou o „vrtění zadkem“ a cestě k sebevědomí

22. říjen 2021

„Tanec je jenom jeden. Věci se spojujou dohromady a to je na tom právě krásný – svoboda,“ říká v úvodu série Get Down Gabi Heclové první z žen, za kterou vyrazila na trénink. Jak může tanec ovlivnit sebevědomí a vnímání vlastního těla? A čím vším může pro laiky i profesionály být? Gabi, která tanec sama miluje, se rozhodla vyzpovídat velká jména, vyzkoušet aktuálně nejvíc trendy styly a vzít vás prostřednictvím podcastu s sebou na parket. A začínáme pěkně zostra – twerkem!

„Ve chvíli, kdy se tanečnice cítí v těle, jaký má, skvěle, sexy a sebevědomě, podá ten nejlepší možnej výkon,“ myslí si Anet Antošová, tanečnice, lektorka a choreografka, která se přes osobní zkušenost s pocitem nedostatečnosti v branži vypracovala až k označení královna českého twerku. Uznání, pro které by spousta holek udělala cokoli, ale bere s humorem. „Když už, tak queen of everything!“ směje se, ale jedním dechem vysvětluje, proč při tanci v první řadě rozhodně nezáleží na komplimentech, followerech a lajcích na sociálních sítích.

„Když se hejbu, svoje tělo miluju. Protože vím, co dokáže, co muselo za ten život unýst a jaký překážky se mnou prožilo. A pořád tady pro mě je, ještě silnější než kdy předtím,“ popisuje. „Snažím se ho dobýt. Zjistit, co všechno je schopný udělat, kde jsou moje limity. A pokouším se jít přes ně,“ vykresluje Anet neodbytnou touhu překračovat vlastní možnosti, která ji k tanci přitahuje. Touhu dělat věci pro sebe, navzdory všemu a všem. Zda to pro ni bylo vždy tak snadné a samozřejmé jako dnes, se dozvíte v rozhovoru.

Proč Anet bojovala se svým tělem a jak se přes pocity nedostatečnosti dostala? Jak lidem na hodinách twerku pomáhá překonat stud a nejistotu? A proč se nechce limitovat jen na jeden taneční styl? Poslechněte si první díl podcastové série Get Down a seznamte se nejen s „tanečním šídlem“ Anet Antošovou, ale také s twerkem, ze kterého netrénované zvědavce pořádně rozbolí nohy. (Ozkoušeno!)

autoři: Gabi Heclová , Veronika Ruppert , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.