Krasobruslaři Dušková s Bidařem skončili na domácím ME sedmí. Vynikající, hodnotila trenérka

27. leden 2017

Loni v březnu vyhrál sportovní pár Anna Dušková a Martin Bidař v maďarském Debrecínu titul mistrů světa v krasobruslení v juniorské kategorii. Letos se představili na domácím mistrovství Evropy v Ostravě a hned z toho bylo v jejich sedmnácti letech skvělé sedmé místo. Nebylo divu, že spokojená s výsledkem, ale hlavně předvedenými jízdami, byla i trenérka Eva Horklová.

„Je to přímo vynikající. Hlavně, že neudělali nějakou velikánskou chybu,“ těšilo trenérku Horklovou.

Přitom se ještě nerozjeli k volné jízdě a už měli srážku jednoho bodu za pozdní nástup. Bouřliví diváci je aplausem zdrželi.

„Myslím, že to nebylo kvůli nim. Byla to naše chyba,“ uznává Martin Bidař. Přitom trenérka Eva Horklová svým svěřencům ukazovala, že mají spěchat.

„Hned jsem to věděla a ukazovala jsem jim, že už je čas. Oni to ale nevnímali. Chybami se člověk učí,“ gestikulace trenérky Horklové si však mladí závodníci v ostravském kotli nevšimli.

„Ani jsem nevěděla, že něco ukazovala,“ přiznává stav koncentrace Anna Dušková. Přitom několik týdnů před šampionátem se jim na tréninku stala nepříjemnost.

„Spadli jsme na tréninku ze zvedačky. Já na tom byla asi trošku hůř, protože jsem spadla na hlavu, kde se mi udělala taková boule, že jsem vypadala jako Frankenstein,“ směje se Dušková.

Při evropském šampionátu však tahle kolize nebyla znát. A tak se mladý pár může připravovat na světový šampionát do Helsinek a eventuálně na první olympijské hry v korejském Pchjongčchangu.

autor: ddp
Spustit audio