Kreslit a psát umí každý. Jde o to jak

17. listopad 2021

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, uvítaly ilustrátorku, copywriterku a odbornici na tělesné modifikace Marii König Dudziakovou. S tou si povídaly mimo jiné o tom, jaký je rozdíl mezi kresbou a komiksem a co se dá podnikat s čipem v zadnici.

Marie aka Mascha před nedávnem vydala svou druhou komiksovou knihu Návrat z pískoviště, která je inspirovaná jejím životem během mateřské, vůbec ne dovolené. Proto se jí Buchty ptaly na to, proč nekreslí třeba o Supermanech, ale tématech jí blízkých a zda je podvod, když kreslíř črtá podle fotografií. Spoiler alert: podfuk to není.

Ivanu pak zajímalo, jaká je náplň práce copywritera alias psavce alias kopíka. Mascha říkala, že hodně lidí si myslí, že copywriter je obsluha kopírky. Zuzana si vzpomněla, že ji zaujal web copywriterky jezdící na koni, která si říká Copytnice. A pak už se konečně ke slovu dostala Mascha s náplní povolání kreativce.

Závěrem přišla řeč i na Maschinu práci pro studio zabývající se tetováním a dalšími tělesnými modifikacemi. Zuzanu zajímalo, jaké jsou nejčastější zakázky, se kterými klienti na takové místo chodí. Nejčastější jsou tetování, piercing a skarifikace. Buchty ale nejvíc zaujaly čipy velikosti zrnka rýže, které si můžete nechat implantovat třeba do ruky a pak jimi i platit. Zuzana se ovšem rozhodla, že by jí čip víc vyhovoval v hýždích.

Chcete zjistit, že můžete malovat i bez odborného vzdělání? Pusťte si do uší a hlavně duše Buchty a třeba přijdete na to, že i ve vás se skrývá tak trochu Botticelli.

Spustit audio