Křížem krážem Austrálií aneb za fascinující přírodou rudého kontinentu

5. srpen 2019

Český rozhlas Hradec Králové pro vás připravil pětidílnou četbu na pokračování z knihy Leoš Šimánek: Austrálie Křížem krážem. Poznejte život i přírodní krásy u protinožců! Pro rozhlas upravil a společně s hercem Pavlem Soukupem připravil režisér Pavel Krejčí.

Leoš Šimánek s manželkou, synem a dcerou procestovali během tří měsíců Austrálii do těch nejzazších koutů. Bez vozidla by však cesta nebyla myslitelná. Po zkušenostech z Nového Zélandu si zapůjčili kempr - obytný vůz, tím nebyli nuceni den co den hledat tábořiště pro stany a vždy měli po ruce výzbroj pro nejrůznější aktivity.

Křížem krážem Austrálií aneb za fascinující přírodou rudého kontinentu

Vyráželi na koních, horských kolech, kánoích či plachetnicích s potápěčskou technikou. Se sněžnicemi na nohou zdolali nejvyšší horu kontinentu a na lyžích pak sjížděli po jejích zasněžených svazích.

Podnikli celou řadu pěších túr podél pobřeží, do kaňonů, k vodopádům a vylezli i na nejznámější skálu světa - na Ayers Rock/Uluru, tento ohromný rudý monolit pouště.

Křížem krážem Austrálií aneb za fascinující přírodou rudého kontinentu
autoři: Leoš Šimánek , baj
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.