Krumlovské rallye elektromobilů se zúčastnila i jedna dámská posádka

24. květen 2021

Helena Švejdová a Jaroslava Musilová byly příjemným zpestřením Czech New Energies Rallye v Českém Krumlově. Jediná čistě ženská posádka usedla do vozu Kia e-Niro a budila pozornost.

V E.Onu mají na starosti dobíjecí stanice a elektromobilitu a téma je zajímá i v soukromém životě. „Vztah k autům mám už od dětství, protože můj táta je vždycky miloval. Na vysoké škole mě začal zajímat udržitelný styl života. Když se pak naskytla možnost pracovat v oddělení elektromobility, tak jsme to využila,“ vysvětlila Helena Švejdová.

Ta byla na rallye nováčkem, její kolegyně Jaroslava Musilová už má zkušeností více. „V roli kopilota už jsem byla a věřím, že to bude výhoda, že už mám zkušenost třeba se čtením v mapách,“ řekla.

Ženy v závodě budily pozornost. „Kolegové na nás pohlížejí velmi často, ohlížejí se. Když jsme byly poprvé na dobíjecí stanici, tak tam by se ženy daly spočítat na prstech jedné ruky,“ potvrdila Helena Švejdová.

Okolí Českého Krumlova, kudy vedla trať Czech New Energies Rallye, si dámy pochvalovaly. Za sebou už mají část poháru ve Valencii a teď je čeká závod na Slovensku. Věří, že i tam jim bude skvěle sloužit jejich vůz. „Nejdůležitější je, aby auto bylo spolehlivé a bezpečné, ale samozřejmě jako ženy dbáme i na barvičky,“ uzavřely s úsměvem.

Sportovní ozvěny výsledkově

Fotbalisté Dynama České Budějovice prohráli se Slováckem 0:1. S prvoligovým Dynamem se loučili obránce Jiří Kladrubský a brankář Jaroslav Drobný.

Ve druhé nejvyšší fotbalové soutěži klub FC MAS Táborsko vyhrál nad Vlašimí 1:0, gól vstřelil už v 19. minutě Holiš. Po nevydařeném podzimu tak hráči navázali výborným jarem, v tabulce jsou po pětadvaceti zápasech jedenáctí. Tým trenéra Brožka nasbíral 31 bodů, skóre je těsně pasivní 25:26.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.