Krumlovský vodácký maraton přilákal rekordní počet závodníků

13. říjen 2015

Mezinárodní závod Krumlovský vodácký maraton 2015 přilákal rekordních 1200 vodáků z 21 států. Z vítězství se radovala dvojice Slovák – Slepica.

Ředitelem závodu je Lukáš Novosad, který působí také jako předseda klubu SK Vltava Český Krumlov. „Máme tam hodně malých kanoistů. Myslím, že vidí vzor ve starších dorostencích, protože ti vozí parádní výsledky, takže věřme, že je budou chtít následovat,“ řekl.

Na českokrumlovský závod dorazili vodáci zvučných jmen. Kajakář Josef Dostál vozí výsledky, na které jsou pyšní příznivci sportu z celé České republiky. Dvakrát vyhrál mistrovství světa, má medaili z olympijských her. Do cíle maratonu přijel s Richardem Hálou.

A světe div se, cílem projeli s nasazenou maskou koně na hlavě. „Letos jsme si to přijeli užít, tak nás napadlo, že bychom mohli jet v maskách,“ komentoval Josef Dostál.

„Už dopředu jsme se dohodli, že nebudeme závodit, ale spíš si to užijeme. Zdravili jsme se s ostatními, zpívali. Je super, že se tady potkají všichni vodáci, je to takové příjemné posezónní poježdění po Vltavě,“ dodal Richard Hála.

autor: kaj
Spustit audio