Krytý bazén v Přerově má poškozenou izolaci a nevyhne se rekonstrukci. Kdy by se mohlo s opravou začít?

28. listopad 2022 15:05

V havarijním stavu je 50timetrový bazén krytého plaveckého areálu v Přerově. Na několika místech jeho vany praskla izolace a vytéká z něj voda. Vedení přerovské radnice plánuje opravy, ty ale budou finančně náročné. Rekonstrukce by mohla začít v polovině příštího roku.

„Tady můžete vidět, jak to teče,“ ukazuje v suterénu plaveckého areálu v Přerově plavčice Renáta Tšponová. „Může to zatékat i do konstrukce a může hrozit, že voda naruší i armatury,“ dodává s tím, že bazén už má něco za sebou. „Základní kámen byl položen v roce 1973, takže už je to pěknou řádku let. A žádná rozsáhlá rekonstrukce se tady nedělala,“ doplňuje.

Podle Jaroslava Hýzla, jednatele společnosti Sportoviště Přerov, která areál provozuje, je opravu potřeba provést co nejrychleji. „Už je to za hranou životnosti. Týká se to zejména izolací. Bylo by dobré to co nejrychleji opravit, protože ten stav se bude jenom zhoršovat,“ konstatuje Hýzl.

Opravy vyjdou na zhruba 11 milionů

Opravy jsou podle Hýzla předběžně spočítané na 11 milionů korun. Rada města o vypsání výběrového řízení měla rozhodnout už minulý týden, materiál ale její předkladatel z jednání stáhl. „Je potřeba zvolit, jakou formou se to bude dělat. Jestli tam budou kachličky, nebo třeba něco jiného. O tom se budeme bavit. Hledáme ještě nějaké možné levnější řešení. Máme sice zpracovaný projekt, ale nemáme úplně všechny podklady,“ vysvětluje náměstek primátora Tomáš Navrátil z hnutí ANO.

Podle Navrátila by město mohlo opravy zahájit v létě příštího roku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio