Která herní série by měla skončit a jaké studio je nejlepší? Quest odpovídá na dotazy posluchačů

31. březen 2023

Pořad Quest, který se na vlnách Radia Wave už skoro sedm let věnuje počítačovým hrám, až doposud nikdy neměl dotazovou sekci. Jarda, Šárka a Lukáš skoro tři sta dílů neodbavili otázky vás, věrných posluchačů a posluchaček, ale čas odpovědí konečně nadešel.

Moderátorská trojice neměla jinou možnost dotazový speciál začít jinak než dotazem, jestli má nějaký oblíbený herní quest. A dokonce nezůstane jen u Šárčina lakonického: „Ano.“ Dozvíte se mimo jiné, jakou knihu o hrách by si měl přečíst opravdu každý, kterou osobnost herního průmyslu zná pohříchu málo lidí či co si Jarda myslí o přenosné herní konzoli Steam Deck.

Lukáš se zasní nad kariérou rádiového moderátora v sérii Grand Theft Auto, Šárka poplive jednu populární herní sérii a Jarda s ní k jejímu překvapení nebude nesouhlasit. Navzájem si také poměří statistiky, podělí se o zkušenosti s balancováním herního a reálného života nebo se zamyslí nad tím, podle jaké šablony si vytvářejí avatary.

Nakousnou ale i téma závislosti nebo filmových a seriálových adaptací. Nakonec se také společně zasní nad hrami, které by vyvinuli, kdyby dostali neomezený rozpočet, ale taky proberou, jaké zkušenosti s vývojem vlastně mají, za jaké zvyky se při hraní nejvíc stydí a které pokračování slavných herních sérií by při vedení studia rozhodně zatrhli.

Kdy Jarda konečně přestane lhát? Složí Lukáš někdy muzikálovou recenzi? Začne se Šárka věnovat ASMR? Dozvíte se v Questu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.