KULTURA ONLINE: Rozhovory symfonického orchestru, živě z Violy a dva koncerty

22. duben 2020

Dobré internetové připojení, to vám dnes stačí k návštěvě koncertu nebo sledování divadelního představení. Jaké kulturní tipy pro vás dnes máme?

Další živé vysílání z pražského Divadla Viola, série rozhovorů pražských symfoniků s názvem FOK ON a hrát se bude opět v prázdných pražských klubech U Staré paní a v Rock Café. To jsou středeční kulturní tipy, které můžete sledovat na svém počítači, tabletu nebo třeba v mobilu.

Živě z Violy

Živé vysílání z pražského Divadla Viola pokračuje i tento týden. Dnes od 20.00 hodin bude Robert Tamchyna zpovídat Jiřího Langmajera a Jiřího Dvořáka. Ve Viole se oba herci potkávají  v příběhu Anděl v modrém o celoživotním blízkém přátelství Jeana Cocteaua a Jeana Maraise. Jiří Dvořák se do Violy vrací už po léta v cyklu rozhlasová hra na jevišti  s představením Adresát neznámý a Jiří Langmajer je divákům ve Viole známý především dlouholetou spoluprací na mnoha projektech s režisérem Tomášem Vondrovicem.

Stream vysílá Viola na svém profilu na Facebooku a záznamy všech setkání umisťuje také na Youtube.

Začíná série živých streamovaných rozhovorů FOK ON

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK bude na svém YouTube kanálu Pražští symfonikové FOK počínaje 22. dubnem každou středu od 18.15 hodin živě vysílat rozhovory dramaturga Martina Rudovského se zajímavými hosty a hudebními ukázkami. Čas vysílání není náhodný, navazuje na oblíbená setkání s umělci před koncerty. První vysílání je věnováno tématu Šéfdirigenti FOK a potká se při něm nový šéfdirigent orchestru Tomáš Brauner s Petrem Altrichterem, který funkci šéfdirigenta FOK zastával v letech 1990 - 1992. Diváci tak budou moci nahlédnout do zákulisí orchestru. O živé hudební ukázky se postará harfistka orchestru Hana Müllerová se svou dcerou, taktéž harfistkou, Hedvikou Mousa Bacha. Po skončení setkání bude FOK zveřejňovat nahrávky svých koncertů.

Charlie Slavík Revue

Od 20.00 hodin bude koncert Charlie Slavík Revue ze zavřeného klubu U Staré paní. Charlie Slavík je držitelem několika hudebních ocenění. Kromě své kapely Charlie Slavík Revue vystupuje i v kapele afroamerické zpěvačky Juwany Jenkins či s jedinou českou jump bluesovou skupinou St.Johnny & The Sinners.

Deaf Heart

Ze zavřeného klubu Rock Café zazní ve středu 22. dubna od 18.00 hodin live stream koncertu uskupení Deaf Heart.

autor: lov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.