Kulturní echo

6. listopad 2007

Velké divadlo v Plzni dnes od 19 hodin uvádí balet "Zahrada" na motivy knížky Jiřího Trnky. Plzeňské Komorní divadlo má ve stejnou dobu v programu operetu "Piráti z Penzance". Komedii Antonína Procházky "Přes přísný zákaz dotýká se sněhu" můžete od 19 hodin shlédnout v Divadle Boženy Němcové ve Františkových Lázních.

Koncerty
Cyklus hudebních setkání s Lubomírem Brabcem dnes pokračuje v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje. Hostem předního českého kytarového virtuóza bude tentokrát akordeonista Ladislav Horák a houslistka Silvie Hessová. Program bude zaměřený na hudbu Václava Trojana k loutkovým filmům Jiřího Trnky "Císařův slavík" a "Princ Bajaja". Začátek je v 19:30.

Závěrečný koncert festivalu francouzské kultury Bon jour Plzeň! se uskuteční dnes v plzeňském Divadle pod Lampou. Od 21 hodin zde bude znít punkový šanson v podání skupiny Les Hurlements d´Léo.

Finská rocková skupina Apocalyptyca má od 20 hodin koncert v plzeňském Domu kultury Inwest.

Výstavy
V Galerii Evropského domu v Plzni si od dneška můžete prohlédnout výstavu s názvem "Jiný pohled", která představuje německy píšící autory pro které němčina není mateřským jazykem.

V galerii výtvarného umění v Chebu je k vidění unikátní výstava dřevěných soch, fetišů a masek kmene Dogonů z území Mali v západní Africe.

Ostatní
Přednášku Jiřího Raka o Františku Josefovi I. si můžete vyslechnout od 16:30 ve Velkém klubu Magistrátu města Plzně.

Humorné i ukrutné příběhy z novinářského prostředí vám dnes nabídne plzeňský sběratel Miloslav Krist. Zábavný večer z cyklu "Zaprášené poklady" začíná v 16:30 v Galerii 13 v Plzni.

Pokud dáváte přednost cestopisným pořadům - můžete se společně Petrem Vlčkem vydat "Šumavou křížem krážem v zimě i v létě". Přednáška se koná ve sborovně Střední průmyslové školy strojnické v Plzni od 17:30.

Spustit audio

Více z pořadu