Kulturní echo

13. listopad 2007

Pražské Divadlo Bez zábradlí dnes bude hostovat v Karlových Varech. Na zdejší scéně uvede komedii Jakub a jeho pán s Jiřím Bartoškou a Karlem Heřmánkem v hlavních rolích. Začátek je v 19:30. Do Divadla Boženy Němcové ve Františkových Lázních se můžete na půl osmou večer vydat na komedii Chudák manžel. Ve slavné Moliérově hře o bohatém muži, který se neoženil z lásky, ale z touhy po titulu, hrají například Oldřich Navrátil, Petr Oliva nebo Jaroslava Obermaierová. Komorním divadlo v Plzni má dnes od 19 hodin v programu muzikál Kniha džungle. V plzeňském Buena Vista Clubu ve stejný čas vystoupí herec Tomáš Matonoha se svým autorským představením Všichni moji hrdinové.

Koncerty
Středověké polyfonní zpěvy Petra Wilhelmi de Grudencz v podání souboru Schola Gregoriana Pragensis budou dnes znít v kostele svatého Mikuláše v Chebu. Koncert slavného souboru, který vede David Eben, začíná 19:30.

Mezzosopranistka Eva Gajarová a klavírista Daniel Wiesner budou protagonisty dnešního koncertu nejdeckého Klubu přátel hudby. Jejich operní recitál si můžete poslechnout od 19 hodin v Městském kině Nejdek.

V obřadní síni ve Starém Plzenci dnes vystoupí Trio Cantabiles s koncertním programem Humor v hudbě. Začátek je v 18 hodin.

V Parkhotelu v Plzni na Borec má dnes od 19 hodin koncert finalista druhé řady soutěže Česko hledá superstar - zpěvák Petr Bende.

Ostatní kulturní pořady
Jubilantům z řad západočeských spisovatelů, je věnován dnešní večer ve výstavní síni "13" v Plzni. V 17 hodin zde začíná komponovaný pořad Jiřího Hlobila "Výročníci".

"Cesta do strnulé země, kde lze očekávat neočekávané" - to je název přednášky cestovatele Petra Vlčka o severní Indii, která se koná ve sborovně Střední průmyslové škole strojní od 17:30.

A poslední dnešní pozvánka - pokud patříte mezi příznivce zábavné show Politické harašení, pak byste neměli chybět dnes v 19 hodin v rokycanské sokolovně.

Spustit audio

Více z pořadu