Kvitová zdolala v třísetovém boji Peraovou a v Ostravě vyhlíží druhé kolo

4. říjen 2022 07:20

Tenistka Petra Kvitová a Ostrava – tohle spojení funguje. Bývalá světová dvojka neprohrála v ostravském prostředí ani jeden zápas Fed Cupu. A v oblíbeném městě se jí daří se i na okruhu WTA. Vloni skončila na turnaji světové série v Ostravě v semifinále. Letos začala vítězstvím nad Američankou Peraovou, a potěšila tak své početné fanoušky.

„Fanoušci byli skvělí celý zápas, hlavně ve třetím setu mi hodně pomohli. To je to, co mám ráda, když hraji doma, že fanoušci jsou na mé straně. A jsem ráda, že jich nakonec přišlo tolik. Doufám, že přijdou i ve středu,“ hodnotí vítězný zápas na úvod turnaje Petra Kvitová.

Rodačka z Bílovce, která vyrůstala ve Fulneku, to má ze svého rodiště do Ostravy kousek a ráda se tady vrací. Za což ji místní fanoušci odměňují bouřlivým fanděním.

Postup Martincové

Do dalšího kola pak postoupila také Tereza Martincová, která zdolala ve dvou tiebreacích Švýcarku Teichmannovou. Vypjaté závěry setů se jí v Ostravě daří dlouhodobě. V místní hale má tiebreakovou bilanci 5:0.

„Je tady asi nějaké kouzlo. Nevím, jak se mi to vždycky povede, že je tady ta bilance pozitivní. Musím to zaklepat, aby se to neotočilo,“ doplňuje Tereza Martincová, která vloni došla v Ostravě do čtvrtfinále.

V další fázi turnaje ji čeká obhájkyně titulu Estonka Anett Kontaveitová. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Petra Kvitová se v osmifinále utká se současnou světovou dvojkou Paulou Badosaovou ze Španělska.

Spustit audio