Laco opět podržel Piráty a slavil s nimi premiérovou extraligovou výhru

10. září 2016

Hokejisté Chomutova zvládli start do nového ročníku extraligy. Piráti v úvodním kole přetlačili na svém ledě v podkrušnohorském derby Karlovy Vary 3:2. Sedmadvaceti úspěšnými zákroky se na výhře chomutovského favorita podílela jeho největší letní posila Ján Laco. Ten tak i v pátém zápase v dresu Pirátů slavil vítězství.

34letý gólman Piráty podržel v klíčových chvílích ve druhé třetině, kdy se za remízového stavu 1:1 zápas lámal. "O tom to asi je, abychom si trošku pomohli. Začali nám utíkat ve středním pásmu, naštěstí nedali góly a my pak dali jeden gól navíc," pochvaloval si Laco.

V létě oslabená Energie měla být papírově snadným soustem, nakonec ale Pirátům vzdorovala. "Já říkal, že liga bude vyrovnaná, že nás nečeká nic lehkého a průběh zápasu ukázal, že to bylo vyrovnané. Ale udělali jsme méně chyb, v maličkostech jsme to zvládli. Byl to dobrý soupeř, ale o jeden gól jsme byli lepší," cenil si slovenský brankář vítězství.

Pro Laca to byla premiéra v české nejvyšší soutěži, poslední roky strávil v mezinárodní KHL, která je podle něj přeci jen o něco lepší. "Možná v některých momentech je to tam rychlejší. Možná i v tom zakončení, hlavně z první. Ale byl to první zápas, nerad bych hodnotil," řekl Laco.

Chomutov prohrával 0:1, přesto se nakonec radoval z vítězství. A Ján Laco byl podle asistenta trenéra Pirátů Jana Šťastného jeho hlavním strůjcem. "Zase chytil minimálně tři čtyři góly a díky němu máme tři body. Roli má danou, je tam, aby chytil něco navíc a zatím tu práci odvádí skvěle. Strašně mu věříme a spoléháme na něj," uvedl Šťastný.

V úvodním extraligovém kole se dařilo také Litvínovu, který vyhrál v Olomouci 3:1. Verva hraje zítra doma se Zlínem a Chomutov se představí ve Vítkovicích.

autor: dak
Spustit audio