Legalizace trávy a mlsání jdou ruku v ruce a Češi mají bronz za hýření. To je svět podle Mikrovlnek

19. červenec 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ta největší sousta ze zpravodajské tůně. Jako obvykle je při pečlivých rešerších zaujala povinná informační výbava jak z Evropy, tak dalších kontinentů. Moderátorky nejvíce upoutala zvěst o duchovním, který kropí Kolumbii svěcenou vodou z vrtulníku.

Chce tak vyhnat ze země ďábla a zločinnost. To Zuzaně samozřejmě připomnělo regionální duchovní činnost – a to kardinála Duku, který během mše na veřejnoprávní televizi žehnal Krtečkovi. Na přetřes přišel i výzkum pojednávající o tom, že Češi jsou po Lucemburčanech a Maďarech nejhýřivějším národem – tedy národem, který utratí největší poměrnou část výplaty za prostituci, alkohol a další drogy.

Ani jednu z moderátorek tento fakt nepřekvapil. Ivana však namítala, že je otázkou, zda je pivo pro některé lidi droga, nebo ho považují spíše za tekutý chléb. Taková kategorizace by samozřejmě s výzkumem zahýbala. Vědci v minulém týdnu zdá se opravdu objevovali už objevené – přišli na to, že v amerických státech, kde je legalizovaná marihuana, výrazně roste počet snědených čokoládiček, buráků a dalších nezdravých mlsek, jak říkají naše babičky.

Je mezi těmito zprávami nějaká tajemná souvislost? Pusťte si celý nejnovější díl Mikrovlnek a zjistíte, že není tak důležité svět pochopit, jako ho nechat na sebe jen působit.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.