Letošní Barum Rally bude kratší než v minulých letech, městská rychlostní zkouška se ale pojede

30. červen 2021 12:08
Zprávy ze Zlínska

Zhruba o dvacet kilometrů kratší než v minulosti bude letošní trať Barum Rally, která se pojede v okolí Zlína poslední srpnový víkend. Trať bude dohromady měřit dvě stě deset kilometrů.

Jde o důsledek rozhodnutí mezinárodní automobilové federace, která nařídila závody zkrátit, podle ředitele Barum rally Miloslava Regnera nejde o krok správným směrem: 

Přesnou podobu trati pořadatelé stále nezveřejnili. 

Důležitá zpráva pro fanoušky je, že zlínští pořadatelé organizují jubilejní ročník i s přítomností diváků na rychlostních zkouškách. 

Městská rychlostní zkouška

Městská rychlostní zkouška Barum Rally se pojede i přes rekonstrukci křižovatky u autobusového nádraží. Podle ředitele rally Miloslava Regnera se povedlo se zástupci města i stavební firmy domluvit, aby část závodu vedla skrz staveniště. Trať tedy bude mít trochu jinou trasu a bude o několik set metrů kratší, jinak se ale pojede na obvyklém místě v obvyklém čase i režimu.

„Z loňské délky 9,51 km byla speciálka zkrácena na 9,18 km, ale hlavní část tratě zůstala zachována a fanoušci nebudou o nic ochuzeni. Již od 17 hodin se budou po trati prohánět ve vloženém závodě krásné „bugatky" v rámci Grand Prix, poté jsme do harmonogramu zařadili spanilou jízdu historických automobilů, po které se odjede druhý závod GP Bugatti. Od 19 hodin bude trať Super RZ patřit ostrým speciálům Star Rally Historic a po jednadvacáté hodině absolvuje první rychlostní zkoušku startovní pole Barum Czech Rally Zlín," upřesnil Regner.

Okruhový test v ulicích Zlín ase poprvé při pětatřicátém ročníku v roce 2005 a od té doby nechyběl ani jednou.

autoři: David Nekvinda , Růžena Vorlová | zdroj: Barum Czech Rally Zlín
Spustit audio

Související