Lidé bez bariér

27. září 2008

Český Krumlov je krásné starobylé město se spoustou romantických zákoutí. K lidem s omezenou možností pohybu a orientace však příliš vstřícné není. Bariér ve městě je mnoho. A tak vznikl průvodce městem pro lidi na vozíku - mapa. Lidé s omezenou schopností pohybu si v ní mohli najít tipy na zajímavé procházky městem zapsaným na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Památky, muzea, galerie a nakonec i ty stylové krumlovské hospody a hospůdky jim ale zůstávaly stále zavřené. A toho si všimli členové českokrumlovského sdružení Kiwanis klub, organizace, která po celém světě pomáhá především dětem a mladým lidem, i těm nějak handicapovaným.

Českokrumlovští kiwaniéři, jak si členové Kiwanis klubu říkají, včetně autora už zmíněného průvodce, si tedy řekli, že by stálo za to udělat z krásného starobylého Krumlova alespoň na jeden den v roce město bez bariér. A tak se také stalo. Poprvé v roce 2004. Letos se akce s názvem Den s handicapem - Den bez bariér koná už popáté.

Dramaturgie Lenka Svobodová, režie Luboš Koníř. V pořadu byla použita hudba skupiny The TAP TAP, souboru handicapovaných dětí z Jedličkova ústavu v Praze, který vystupoval na posledním ročníku Dne s handicapem.

Den bez bariér v Českém Krumlově

Použitá hudba: Skupina The TAP TAP, CD Hopšidyridy, skladby: Caravan /Juan Tizol, Duke Ellington/, Zase poslední (Brazil) /Ary Barroso/

Spustit audio