Ligový šlágr mezi Plzní a Slavií skončil remízou. Jak vygraduje souboj o fotbalový titul? Poslechněte si debatu expertů!

Šlágr 27. kola Fortuna ligy mezi Plzní a Slavii skončil remízou 1:1. V čele české nejvyšší fotbalové soutěže tak nadále drží jednobodový náskok Viktoria Plzeň. Má z výsledku větší radost bývalá opora Západočechů David Limberský anebo dvojnásobný mistr s pražskou Slavii Zdeněk Šenkeřík? Dojmy z utkání přidá i fotbalový reportér Radiožurnálu Sport Jan Suchan. Poslechněte si celou debatu, která rozebere i zbývající program elitní trojky před nadstavbou.

Po 27. odehraných kolech má vedoucí Plzeň jednobodový náskok na pražskou Slavii a pět bodů na jeho rivala z pražské Letné. Lídra soutěže by v závěru základní části měl nejvíce potrápit asi ostravský Baník. Ze tří závěrečných duelů se Slavia asi nejvíce obává zápasu v Jablonci, kde ji může potrápit nepříjemný terén. Na Spartu se mimo jiné chystá houževnaté Slovácko, které drží 4. místo v tabulce. Hraje se především o výhodu domácího prostředí pro klíčové zápasy, které přijdou na řadu v nadstavbové části, kde vyvrcholí boj o titul.

Myslím si, že Plzeň má nejtěžší los ze všech týmů z horní části tabulky. Polštář jednoho bodu není velký, takže tým ví, že každý zápas musí. Kluci jsou psychicky silní a v téhle sezoně z nich již rostou osobnosti a věřím, že to zvládnou. Trenér Bílek má obranu na prvním místě a zatím jim to letos funguje. Velké týmy umějí vyhrávat 1:0, což Plzeň dokazuje celou sezonu,“ tvrdí si bývalý defenzivní hráč Viktorie Plzeň David Limberský.

Slavie bude nejvíce vytížená z té trojky, která hraje o titul. V Evropě je čeká těžký zápas s Feyenoordem a i nadále mají nabitý program. Nebude to pro ně ale takový problém, protože mají dostatečně široký kádr. Triumf v lize slavila dvakrát za sebou a ten tlak je na ní čim dál větší, možná pro to je letošní souboj o titul vyrovnanější, říká bývalý kanonýr Slavie Zdeněk Šenkeřík.

Jak se bývalým ligovým fotbalistům líbí současný trend nasazování zahraničních rozhodčích na klíčové duely? Co říká Limberský na vyrovnávací branku Plzně? Kdo vyhraje krále střelců? Poslechněte si fotbalovou debatu v našem Speciálu Radiožurnálu Sport!

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související