Lovec Motl: Liga se hraje o mistra, tak o něj budeme hrát!

29. říjen 2016

Lovosický házenkář Jiří Motl je zase pro své soupeře nevítaným strašákem. Dlouholetá hvězda extraligy je zdravotně v pořádku a Lovci z toho umí těžit. Naposledy doma porazili Hranice 31:26 a dál se senzačně vyhřívají na čele tabulky.

Už v sedmé výhře nové sezóny měl zase prsty právě Motl. Ten nasázel osm gólů a potvrdil, že má formu jako hrom. "Jsem rád, že to tam padá a celému týmu se daří. Od toho se to odvíjí. A taky, že jsem zdravý," řekl Jiří Motl.

Ten suverénně vládne extraligové tabulce střelců. Dal už 81 branek, jeho zápasový průměr je excelentní. "Myslím, že je to 9. Chtěl bych se dostat na deset, ale nebudeme předbíhat. Důležité je, že vyhráváme a doma neztrácíme body. Prohra v Plzni s námi nic neudělá," tvrdí Motl.

V minulé sezóně ho trápily zdravotní potíže. Letos je fit a obranám protivníků nedá pokoj. "Celý minulý rok jsme promarodil, takže chuť do házené je. Chtěl jsem dokázat, že nepatřím do starého železa," usmíval se.

Lovosičtí Lovci se usadili v čele tabulky. Tak skvělý start sezóny Motl nečekal. "Proběhla trenérská změna. Příprava je každý rok skoro stejná. V týmu je pohoda v kabině. Kdybysme na začátku sezony prohráli nešťastně dva zápasy, mohlo se to odvíjet jinak. Takhle jsme získali sebedůvěru," vysvětluje střelec Lovců výbornou formu svého mužstva.

To podle něj může uspět i v play-off. Rozhodující bude, aby hráčům drželo zdraví. "Když vydrží, můžeme porážet kohokoliv. Rádi bysme porazili i Plzeň. Play-off je doopravdy jiná soutěž, takže záleží, jak se na to kdo připraví. Ale důležité by bylo začínat doma. Jak řekl Milan Berka: liga se hraje o mistra, takže my o něj chceme hrát," souhlasí Motl s ambicemi lovosického trenéra.

Teď si extraligoví házenkáři na čas odpočinou, protože národní tým čekají kvalifikační zápasy. Kanonýr Lovců se do užšího kádru nevešel, je náhradník. "Někdo mi to tady řekl dobře. Je dobře, že nejedu, protože bych se zranil a nemohl pomáhat Lovosicím. Vědu z toho nedělám. Bude rekondiční příprava. To mi pomůže do další fáze soutěže," řekl Motl. K dalšímu zápasu nejvyšší soutěže nastoupí jeho Lovci za dva týdny ve Frýdku-Místku.

autor: dak
Spustit audio