Lukáš Krpálek otevře v Hloubětíně svou judistickou akademii. V nové hale trénuje i reprezentace

28. duben 2022

České judo dostalo nové prostory pro tréninky reprezentace. V nové hale v pražském Hloubětíně ale nebudou na tatami pouze reprezentanti. Svou akademii tam plánuje otevřít dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek.

„Samozřejmě teď se začalo přesunem reprezentačních tréninkových srazů. Navazovat bude judistická akademie, kterou bych v nejbližších měsících chtěl otevírat,“ říká o svých plánech do budoucna Lukáš Krpálek ve chvíli, kdy na tatami trénovali jeho kolegové a kolegyně z reprezentace od dorostenců po seniory.

V jednu chvílí se na žíněnce pralo přes sto judistů. V budoucnu by je mohli doplnit třeba i začátečníci v akademii, její název zatím Lukáš Krpálek prozradit nechce. „Název už je znám, ale zatím si ho nechám pro sebe. Až se to všechno spustí, určitě se to všichni dozvědí. Pravděpodobně by to mohlo začít fungovat někdy v červnu, v červenci.“

Výchova nových judistů

Jenže v červenci začne olympijská kvalifikace pro Paříž 2024 a tak se naskýtá otázka, zda se Lukáš Krpálek nechystá do sportovního důchodu. „Moje sportovní kariéra samozřejmě ještě nekončí. Moje vidina je rozhodně olympiáda v Paříži, a potom se uvidí. Ale už bych pomalinku chtěl pracovat i na těchto věcech. A snažit se dávat energii i do tohohle,“ říká Krpálek.

Snem olympijského vítěze i mistra světa v obou nejvyšších hmotnostních kategoriích je vychovat svého nástupce a začít by chtěl u těch nejmenších. „Chceme se zaměřit už na děti od 5, 6 let, ale teď je to teprve ve fázi příprav a rozebírání toho, co a jak se bude dělat.“ Jisté je teď ale jedno, v akademii bude trénovat i svého osmiletého syna Toníka. „Myslím, že ten bude jeden z prvních. On už na judo chodí a myslím, že ho to baví. Když přijde z tréninku domů, zkouší na mně nové chvaty, které se učili. Takže věřím, že ho to naplňuje, baví a bude bavit i nadále.“ A tak možná Lukáš Krpálek přivede ke světovým titulům i svého syna, to už ale v roli trenéra.

Spustit audio