Lukostřelec Drahonínský získal v Tokiu další medaili. Ke stříbru přidal zlato z individuální soutěže

31. srpen 2021

Souboj Drahonínského s tureckým soupeřem byl těsný až do poslední chvíle. Ani jeden téměř nezaváhal, většinou šípů trefovali přímo střed a získávali tak nejvyšší možné ohodnocení. V součtu nakonec český paralympionik porazil Turka o jediný bod.

„Jel jsem dál k dalšímu šípu, další krok, další rutina a naštěstí to vyšlo. Turci jsou neskutečně připraveni,“ popisuje po předávání medailí ve vysílání Radiožurnálu Sport.

Vítězství Drahonínský oslavil svým tradičním tancem na invalidním vozíčku. Pro přípravu podle jeho slov udělal naprosto vše. „O zlatou medaili z paralympiády se nebojuje každý den. Té šance jsem si byl moc dobře vědom a jsem strašně rád, že jsem ty poslední dva roky hodně dřel. Nechci říkat, že štěstí přeje připraveným, ale věřil jsem si.“

Pro Davida Drahonínského je to už druhá zlatá paralympijská medaile. Tu první získal v roce 2008 v Pekingu. Z Londýna a Ria má doma také dvě stříbrné a jednu bronzovou.

O tom, jak si povedou další čeští paralympionici na hrách v Tokiu uslyšíte až do 5. září každý den na Radiožurnálu Sport! Živé vstupy a reportáže přímo na místě připravuje naše reportérka Zdeňka Trachtová.

autoři: Zdeňka Trachtová , vla
Spustit audio

Související