Májový Grundfunk rozkvetl funkem a soulem

2. květen 2021

Podobně jako jsou na tom s možnostmi živého hraní kvůli pandemii muzikanti, je na tom i DJská scéna. I proto jsme se rozhodli dát prostor někomu, kdo již prakticky rok nemůže předvádět své dovednosti před publikem. DJ Ollgoy z uskupení Tawatt DJs má pořád co nabídnout, a tak padla volba na něj. V jeho setu, který zabral přesně 33 minut a 33 sekund, zazněli třeba Freedom Or Not, Niagara, Dilouya nebo Madball Scientists.

DJ a producent Mark Knight sice není příbuzným zpěvačky Beverley Knight, to jim ale nezabránilo v tvorbě společné skladby, na kterou přizvali ještě London Community Gospel Choir. Everything's Gonna Be Alright má symbolizovat návrat lepších časů, tak snad vám zvedne náladu!

Pro svoji 12. studiovou desku si Stefan Redtenbacher a jeho Redtenbacher's Funkestra vybrali rozsáhlá aranžmá, která pojmou spoustu hostů hrajících na neméně nástrojů. Výsledkem je album Big Funk Band, které si můžete celé poslechnout třeba na Bandcampu.

Nils Landgren Funk Unit chystají na konec května novou desku Funk Is My Religion, ze které tento týden vypustili první titulní singl. V pátek v rámci Mezinárodního dne jazzu navíc zveřejnili půlhodinový koncertní záznam, který vám rozhodně doporučujeme ke zhlédnutí – těšit se můžete rovnou na tři skladby z nového alba.

Málokteré jméno jsme v našem vysílání za poslední rok skloňovali tolikrát jako to kytaristy Marcuse Machada. Ten se od různorodých spoluprací dostal až k vydání vlastní debutové desky Aquarius Purple, která nejprve vyšla exkluzivně na vinylu, aby pak po několika týdnech zavítala i do digitálních vod. Poslechnout si ji tak nově můžete třeba tady.

Pravidelná rubrika Groove Window představila PM Warsona, jehož debutová deska True Story z portfolia labelu Légère Recordings je venku teprve pár dní. Obsahuje převážně předělávky rytmicky laděných klubových melodií obsahující blues, jazz, swing, ale i pop a soul.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.