Malá Strana bez tramvají. Výluka mezi Malostranskou a Újezdem potrvá do konce března

31. leden 2023 09:00

Pokud se chystáte projíždět v následujících dvou měsících přes Malou Stranu, připravte se na zdržení a komplikace. Mezi Klárovem a Újezdem opravuje Dopravní podnik hl. m. Prahy koleje. Tramvaje jsou částěčně nahrazeny autobusy a místem neprojedou ani osobní auta.

Už po šesté hodině radil na zastávce Újezd pracovník dopravního podniku lidem, jak výluku na Malé straně objet. Tramvaje totiž nejezdí v celém úseku. A náhradní autobusy vozí cestující jen v jeho části.

Čtěte také

Z této oblasti k metru Malostranská, i opačným směrem, tak lidé musí kus cesty pěšky. Pro většinu z nich to prý ale problém není, omezení provozu je navíc nepřekvapilo. „Ty cedule tady byly hodně dopředu, bylo to označené dostatečně dobře,“ chválí jedna z cestujících.

Autobusy jezdí každých pět minut, stejně jako tramvaj, i kapacita je dostatečná. Dopravní podnik teď pracuje v Letenské ulici u Ministerstva financí, což je první etapa opravy tramvajové tratě.

Druhá etapa oprav

Od 16. února se práce přesunou do Karmelitské ulice, změní se tak náhradní autobusová doprava i objízdné trasy pro individuální automobilovou dopravu. To potvrzuje i vedoucí odboru Organizace provozu DPP Jiří Vodrážka:

Čtěte také

„Ta autobusová doprava nemůže projet celý ten úsek, vždycky jezdí jen z jedné strany na Malostranské náměstí. V první etapě, kdy se opravuje úsek v Letenské jezdí z Újezda na Malostranské náměstí, v té druhé etapě, kdy se opravuje ulice Karmelitská, náhradní doprava jezdí mezi Malostranskou a Malostranským náměstím.“

Na Malostranskou se lidé dostanou buď metrem, nebo tramvajemi z druhé strany Vltavy. Omezený je i průjezd aut, silničáři vyzývají řidiče, aby se Malé Straně pokud možno vyhýbali a pro průjezd městem využili hlavně tunely. Celá výluka a s ní spojená omezení jsou naplánovaná do konce března.

Veškeré informace k dopravnímu omezení a změnám tramvajových tras najdete na stránkách DPP – ZDE.

autoři: Adam Bejšovec ,
Spustit audio

Související