Málo věcí, hodně outfitů. Efektivní šatník podle stylistky Gabi Zimové

5. duben 2023

„Přestože jsem stylistka a točím hodně videí s outfity, mám poměrně málo věcí. Často na mně vidíš stejné kalhoty nebo sako. Ale záleží na tom, jak to upravím a co k tomu přidám za doplňky,“ vysvětluje stylistka Gabi Zimová. Popisuje, jak podle ní vypadá a funguje efektivní šatník, a proč své klienty vede k tomu, aby méně nakupovali.

Gabi se drží jasně formulované siluety, kterou definuje pas. V jejím šatníku převládá černá a temné odstíny a při bližším pohledu a doteku je jasné, že si vybírá kvalitní materiály. Věci z hedvábí, vlny a kůže kupuje často z druhé ruky. „Koupím si třeba vlněný kabát, který je mi velký a nechám si ho upravit na míru. Tak získám krásnou věc přímo za svou postavu za úplně jiné peníze, než kdybych pořizovala takhle kvalitní věc na míru novou,“ vysvětluje Gabi.

Se svými klienty nepodniká zběsilé nakupování, místo toho se snaží pracovat s tím, co už mají ve skříních. Je přesvědčená, že často stačí přidat jen velmi málo a lépe kombinovat. „Malá věc, která často pomůže, je, pořídit si dobrý pásek. Když máte pocit, že v něčem nemáte siluetu nebo je vám něco velké, nesedí to, možná jste jen ztratili pas. Pořiďte si kvalitní pásek, který se hodí ke všemu a ten dejte na šaty, na kalhoty, přes sako, všude,“ říká Gabi. Poslechněte si další její tipy, jak spojit efektivitu se stylem.

„Můj šatník není soubor zábavností. Je to něco, co funguje,“ říká stylistka Gabi Zimová. Poslechněte si, jak si zjednodušit každodenní oblékání, jak najít svůj styl a zefektivnit šatník bez velkého nakupování.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.