Máme za sebou další Dny otevřených dveří. Moderní budova, shodovali se návštěvníci. Nadchl je historický portál

3. říjen 2022

Udělat si představu o tom, jak vypadají vysílací studia a co všechno obnáší práce moderátora, zprávaře a zvukového mistra, mohli návštěvníci Dnů otevřených dveří, které v uplynulých dnech pořádal Český rozhlas Olomouc.

Sídlíme v nově zrekonstruované budově v ulici Pavelčákova číslo 19, kde dříve bývala prodejna nábytku, resp. smíšeného zboží. Jak návštěvnické dny probíhaly?

Fotogalerie ze Dne otevřených dveří ve středu 28. září

„Návštěvníky vezmeme – tak jako i v předchozích dnech otevřených dveří – do druhého podlaží. Tam trošku nahlédnou do míst, kde pracují jako redaktoři. Potom půjdeme do prvního podlaží, tam nahlédnou pod ruky zprávaři, podíváme se do vysílacího studia, na pracoviště produkčních a potom půjdeme dolů do záložního studia, kde se také vyrábí různé pořady,“ popsala stručně program prohlídky editorka vysílání Andrea Bzonková, která provázela návštěvníky ve středu 28. září.

„Přišel jsem se podívat na novou budovu, jak to tady vypadá, jak se to tady zrekonstruovalo. A jsem tím nadšený,“ říkal jeden z návštěvníků a další ho doplnil: „Byl jsem už několikrát ve staré budově, ale tady je to nádherné. Fakt moderní.“

Fotogalerie ze Dne otevřených dveří v soboru 1. října

Vedoucí programu Jiří Matějů na začátku prohlídky provedl návštěvníky i krátkou cestou do historie budovy. „Zvláštností, kterou tady máme, je tento renezanční oblouk. Byl součástí i té prapůvodní budovy, která tady byla ještě před tím, než se postavil tento dům,“ vysvětloval příchozím. „Zatím jsme nezaznamenali nějakou negativní reakci,“ pochvalovala si Irena Svobodová, marketingová manažerka Českého rozhlasu Olomouc, která Dny otevřených dveří koordinuje.

Historický portál v nové budově Českého rozhlasu Olomouc

„Český rozhlas Olomouc mám na rádiu naladěný jako jedinou stanici. A teď mám konečně představu, jak to vzniká. Do zákulisí se člověk jen tak nedostane,“ těšilo dalšího z příchozích.

„Teď mám konečně představu, jak to vzniká. Do zákulisí se člověk jen tak nedostane.“
Jeden z návštěvníků Dní otevřených dveří Českého rozhlasu Olomouc

Všechny návštěvnické skupiny byly zaplněné do posledního místečka. Další Dny otevřených dveří pro vás připravujeme na 28. října a 17. listopadu, tak neváhejte a přijďte si prohlédnout naše nové prostory v ulici Pavelčákova.

autoři: Dita Vojnarová , dja
Spustit audio

Související