Marcus Anderson je funkující hrdina

23. květen 2021

Grundfunk přináší spoustu funksoulových novinek, mezi kterými nechybí ani pár ukázek ze živé nahrávky Marcuse Andersona HERO Live!.

Pamatujete si ještě rok 2007, kdy jsme v šestém dílu dnes už pravidelné rubriky Groove Window představili kapelu Real, za kterou stojí zpěvačka Louise Pollock a trombonista Winston Rollins? Právě letos se v digitálních vodách objevil remix jejich singlu Give Me A Reason. Tomu jsme samozřejmě nemohli odolat, takže se na něj můžete těšit v záznamu vysílání.

Kvartetu Forq vyšlo poprvé remixové EP, a to na písně z jejich poslední řadové desky Four. Šestici instrumentálních skladeb si můžete poslechnout třeba tady:

Po nějaké době se opět hlásí o slovo i Redinho. Ve skladbě Bullet se potkává se zpěvačkou Sans Soucis, která je původem z Itálie, ale žije a tvoří v Londýně.

Ve vysílání došlo také na již zmiňované živé nahrávky Marcuse Andersona z alba HERO Live!, do nichž se můžete zaposlouchat třeba i na Bandcampu.

Uniknout by vám ale rozhodně neměl ani Andersonův živák, kterým před měsícem vzdal hold Steviemu Wonderovi.

Pravidelná rubrika Groove Window zavítala do Maďarska, odkud pochází duo producentů vystupujících pod jménem Savages y Suefo. Jejich dosavadní tvorbu najdete třeba tady:

Již druhá kompilace skladeb od Corduroy, které tahle slavná čtveřice natočila v 90. letech v době své největší slávy, ale které se neobjevily na jejich běžných albech (ať už šlo o různé jiné edity, nebo bonusové skladby pro Japonsko), je venku. Pod názvem Winky Wagon 2 si ji můžete poslechnout například zde:

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.