Marilyn Monroe. Na prvním konkurzu si měla jen zapálit cigaretu a přejit k dekoraci

Marilyn Monroe. Stále ji obdivujeme ve filmech Někdo to rád horké, Slaměný vdovec, Pánové mají radši blondýnky, Jak si vzít milionáře... Napsal Jiří Houdek. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Osud této slavné herečce, která se narodila 1. června 1926, postavil do cesty hodně kotrmelců. Její život se podobal pohádce O ošklivém káčátku: dětství plné ústrků, matka se o ni nestarala, vyrůstala v pěstounských rodinách a v sirotčinci.

Pro film znamenala záruku úspěchu

Poté se ale stala z nechtěného dítěte slavnou hvězdou, komediální herečkou, která pro film znamenala záruku úspěchu a také obdivovanou krasavicí. Na prvním konkurzu nemusela ani předvést nic z hereckého umění, měla si jen zapálit cigaretu a přejít k dekoraci. 

V pořadu Příběhy z kalendáře si připomeneme některé méně známé události z jejího ne vždy jednoduchého života.

Další Příběhy z kalendáře připomenou trať, bez které si dnes Pražené neumí život představit.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 12. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související