Mark Twain: Princ a chuďas

26. květen 2019

Půvabný i vzrušující příběh s hvězdným obsazením: Ladislav Frej, František Němec, Otakar Brousek, Alois Švehlík, Daniela Kolářová, ale i Antonie Nedošínská.

Přeneste se do Londýna 16. století, kdy vládl Jindřich VIII. Setkají se tam princ Edward a syn londýnského zloděje Tom Canty. Protože si jsou podobní, vymění si šaty i role. A co se bude dít dál? Jak si povede chudý chlapec na královském dvoře a princ mezi obyčejnými lidmi?

Logo

Velký americký spisovatel Mark Twain si trochu pohrál s historií a vytvořil půvabnou a vzrušující pohádku, v níž dobro vyhrává nad zlem, spravedlnost nad bezprávím a lhostejností k bídě a lidskému utrpení. Tomu všemu však předchází velké dobrodružství.

Účinkují: Ladislav Frej, František Němec, Jan Vlasák, Petr Pelzer, Otakar Brousek st., Alois Švehlík, Jolana Smyčková, Věra Hučínová, Daniela Kolářová, Miroslava Pleštilová, Tomáš Racek, Michal Michálek, Jiří Čapka, Antonín Molčík, Martin Zahálka, Rudolf Jelínek, Ivan Řezáč, Jiří Schwarz, Steva Maršálek, Jan Hrubec, Dimitrij Dudík, Miloš Rozhoň, Roman Hemala, Antonie Hegerlíková, Miloš Hlavica a Filip Blažek

Přeložil: František Gel
Dramatizace: Zuzana Bohdanecká
Hudba: Petr Madel
Dramaturg: Ivan Hubač
Režie: Jiří Horčička
Natočeno v roce 1999.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Spustit audio