Marodka olomoucké Mory se rozšířila. Úterní duel v Třinci se proto odkládá

17. říjen 2022 10:55, aktualizováno

Počet zranění v kabině olomouckých hokejistů je tak velký, že se vedení hanáckého celku dohodlo s třineckými Oceláři na odložení úterního zápasu 12. kola.

Čtěte také

Jakub Orsava, Jan Bambula, Jan Káňa nebo Petr Strapáč. To je jen část hráčů HC Olomouc, kteří jsou momentálně zdravotně nezpůsobilí. Po nedělním domácím utkání proti Kometě Brno navíc přibyli další. Utkání nedohrál Jan Káňa po srážce s obráncem soupeře Michalem Gulašim.

A jen jednu třetinu odehrál jeho parťák z útoku Pavel Musil, který už předtím chyběl tři zápasy. „Zkoušel nastoupit, ale po první třetině jsme se rozhodli, že sleze dolů. Uvidíme, jak to bude dál,“ uvedl na pozápasové tiskové konferenci Boris Žabka, asistent trenéra Mory Jana Tomajka.

„Přístupu Třince si mockrát vážím a ještě jednou děkuji za přesun zápasu.“
Erik Fürst, generální manažer HC Olomouc

Jaký je stav u Jana Káni, chvíli po utkání nevěděl. K dalším marodům se příliš vyjadřovat nechtěl.

Situace každopádně vykulminuvala do takových rozměrů, že Olomoučtí požádali Třinec, zda by bylo možné sehrát úterní zápas 12. kola někdy jindy. Mistři z posledních tří let vyhověli. Oba celky už se dokonce dohodly na náhradním termínu, hrát se bude v úterý 22. listopadu.

„Velmi děkujeme Třinci za to, že nám vyšel vstříc s naší žádostí o odložení utkání. Marodka v našem týmu byla velká už před utkáním s Kometou, po kterém se rozrostla o další hráče. Přístupu Třince si mockrát vážím a ještě jednou děkuji za přesun zápasu na jiný termín,“ uvedl na webových stránkách HC Olomouc Erik Fürst, generální manažer klubu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio