Martin Procházka: V úvodních českých zápasech první útočná formace zářila, naopak druhá musí přidat

17. květen 2022

Sportovní talkshow Čistá hra Martina Procházky probíhá tentokrát přímo z dějiště hokejového šampionátu. Z Tampere se připojil jak náš moderátor a expert Radiožurnálu Sport, tak reportéři hokejových utkání František Kuna a Petr Kadeřábek. Připojí se už do zápasu s Rakouskem Michal Kempný? Jaká je situace ohledně brankáře Lukáše Dostála? Poslechněte si celou Čistou hru a od 15:20 poslouchejte přímý přenos z utkání Česka proti Rakousku!

Martine, jaký máš po víkendových zápasech dojem z vystoupení českého týmu?

Částečná spokojenost. V útočné fázi funguje elitní formace v čele s Červenkou. Roman dává výborné přihrávky, stejně jako jeho parťák David Krejčí. Naopak druhý útok s Hertlem a Vránou zatím moc nefunguje a určitě musí přidat. Věřím, že se naši rozehrají k lepším výkonům a pomůže k tomu i zápas s Rakouskem. 

Čtěte také

Františku, co říkáš na případný přílet Davida Pastrňáka a potenciální posílení útočných formací?  

V případě, že by opravdu David Pastrňák dorazil, tak si moc nedovedu představit, že by hrál někde jinde než u Davida Krejčího v první formaci. I když si myslím, že trenéři by bývalé spoluhráče z Bostonu zpočátku dali určitě k sobě a postupem turnaje by formace točili podle potřeby.

Martine, co říkáš na turnajový systém, kde hraje šestnáct týmů?

Přiznám se, že některé zápasy opravdu nejsou pohledné. Například utkání Norsko proti Lotyšsku a nechci nikoho urazit, ale někdy to připomíná zápas mezi Litoměřicemi a Neratovicemi. Zápasy jsou bez úrovně, bez napětí a opravdu to není kvalitní. 

Před jakými hráči z Rakouska varuje Martin Procházka? Poslechněte si celou Čistou hru a navnaďte se na další pokračování českého týmu na hokejovém šampionátu. Utkání s Rakouskem od 15:20 v přímém přenosu na Radiožurnálu Sport komentují František Kuna a Petr Kadeřábek!

Čistá hra Martina Procházky každé úterý na Radiožurnálu Sport
Spustit audio

Související