Matka mrtvého kojence byla obviněna z týrání svěřené osoby

10. březen 2012

V případu smrti čtyřměsíčního kojence na Trutnovsku padlo první obvinění. Matka dítěte se má zpovídat z týrání svěřené osoby. Žena včera ohlásila únos miminka a popsala i údajného pachatele a auto, kterým prý odjížděl. Po několikahodinovém pátrání ale záchranáři našli dítě mrtvé v lese u Radvanic.

Policie obvinila čtyřiadvacetiletou ženu ze spáchání závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a týrání svěřené osoby. Přesnou příčinu úmrtí kojence stanoví až soudní pitva a také další znalecké posudky, které se nechá policie vyhotovit.

Mluvčí krajské policie Ivana Ježková Radiožurnálu řekla, že matce dítěte hrozí 5 až 12 let vězení. Žena je v cele předběžného zadržení, soud zítra rozhodne o vazbě.

Policie případ stále vyšetřuje, ale nechce zatím nic dalšího sdělovat. Byli vyslechnuti další svědci.

Nezvykle rozsáhlou pátrací akci včera odpoledne odstartoval telefonát matky na tísňovou linku. Tvrdila, že jí někdo unesl dítě z kočárku před domem. Policistům pomáhali i hasiči, městská policie a členové krkonošské horské služby se psy. Ti také kolem 17. hodiny našli tělíčko chlapce v lese nad Radvanicemi, jen několik set metrů od domu, kde rodina bydlí.

Kriminalisté od začátku pracovali s několika vyšetřovacími verzemi. V úvaze byl i únos za blízkou státní hranici. Už při prvním výslechu matky však kriminalisté začali o únosu pochybovat.


Zvětšit mapu
autoři: par , Lucie Maňourová , Radiožurnál , msk
Spustit audio