Matka s dcerou, herečky Carmen Mayerová a Tereza Kostková, jsou Na větvi s Halinou

9. duben 2018

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou". Každé druhé pondělí v měsíci v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad, vždy od 18. hodin. V pondělí 9. dubna 2018 byly hosty pořadu herečky Tereza Kostková a Carmen Mayerová.

Herečka a moderátorka Tereza Kostková je dcerou herce Petra Kostky a herečky Carmen Mayerové.

Po absolvování pražské jazykové základní školy v Ostrovní ulici a po studiu pedagogické školy studovala Vyšší odbornou školu hereckou. Absolvovala například v inscenacích Ej lásko, lásko a Veslo a růže, ve které jednak hrála, jednak upravila předlohu hry a byla choreografkou.

V letech 1997-1999 působila v Západočeském divadle v Chebu a v letech 1999-2014 v pražském Divadle pod Palmovkou. Spolupracuje s poetickou kavárnou Viola.

Působí společně s Markem Ebenem coby moderátorka taneční show České televize StarDance... když hvězdy tančí. V roce 2009 moderovala soutěž Duety... když hvězdy zpívají, tentokrát s Alešem Hámou.

Tereza Kostková

Kromě toho vystupuje v seriálech Ordinace v růžové zahradě a Pojišťovna štěstí, Proč bychom se netopili a Cesty domů.

Tereza Kostková a její otec Petr Kostka jsou po svém dávném předkovi, herci Hynku Muškovi, vzdálenými příbuznými příslušníků hereckého rodu Hrušínských.

Jak Tereza sama říká, co do biologické a genetické předurčenosti jsem ovlivněna nejen právě dědící se láskou k divadlu, ale také krví španělskou a německou. Je pravda, že coby správný blíženec jsem se už v dětství věnovala nejrůznějším zálibám: klavír, balet, rytmika, flétna, výtvarka, step, francouzština. A zcela proti očekávání "správného blížence" jsem u lecčeho i dlouhá léta vydržela.

Mám ráda štrúdl, ledovou sprchu a hvězdnou oblohu, nemám ráda rýmu, zabedněnce a odpadky. Ráda stojím na břehu moře, nerada stojím ve frontě v supermarketu, líbí se mi, když se druhý usmívá a nelíbí se mi, když mi metro ujede před nosem.

02188325.jpeg

Herečka Carmen Mayerová, plným jménem Carmen Carin Mayerová, se narodila v Trutnově. Je manželkou herce Petra Kostky a matkou herečky Terezy Kostkové.

Po své mamince, Antonii Mar Torell Mir, která pocházela z baleárského ostrova Mallorca, je španělské národnosti. Jejím otcem byl architekt a akademický malíř Charles Mayer.

Carmen od malička poslouchala vážnou hudbu, hrála na klavír a chodila do baletu. Ve dvanácti letech dokonce sestavila vlastní baletní program, na který jí maminka ušila krásné šaty. Jméno dostala podle hrdinky Bizetovy opery.

Ve škole se jí poměrně dobře dařilo. Chtěla dál studovat, ale nevzali ji na jedenáctiletku. Se souhlasem rodičů odjela k divadlu v Hradci Králové. Carmen se v divadle předvedla a byla přijata. Nejdříve dostávala malé role a postupně se vypracovala k větším. Objevila se jako Viola v Shakespearově Večeru Tříkrálovém. Na základě této role dostala nabídku od Městských divadel pražských, kde působila v letech 1967 až 1991.

Hostovala též, mimo jiné, i v Hudebním divadle v Karlíně v hlavní roli muzikálu Hello Dolly.

Od roku 1991 je bez stálého divadelního angažmá, hostuje pravidelně v libereckém a mladoboleslavském oblastním divadle.

Herečka nedá dopustit na svou velkou rodinu. Říká o sobě, že je nejspokojenější babičkou na světě.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

Spustit audio