Měla jsem i čtyři dabingy denně, vzpomíná Ivana Korolová. Hlas propůjčuje třeba Líze Simpsonové

1. duben 2021

Dabuje Šmoulinku i Lociku a její tvář můžete znát z pohádky Dvanáct měsíčků, kde si zahrála zlou sestru Květu. Při natáčení téhle pohádky dost trpěla.

Hlas Ivany Korolové se objevuje snad v každém druhém animáku. Dabuje Šmoulinku, Lociku z pohádky Na vlásku a nově i Lízu Simpsonovou. Známá je ale taky její tvář, protože hraje ve filmech i seriálech. Ale to není zdaleka všechno. Ivana je navíc talentovaná zpěvačka. V Hitparádě Rádia Junior nově soutěží s futuristickým singlem Zóna 200.

Hvězda dabingu

Ivanu jste už určitě někdy slyšeli díky dabingu, tedy namlouvání zahraničních filmů a seriálů do češtiny. „Když jsem čerstvě naskočila do tohohle kolotoče, měla jsem i čtyři dabingy denně,“ vzpomíná na dobu, kdy s náročnou disciplínou začínala.

I když často dabuje animované postavy, vyzkoušela si taky roli Sansy v dramatickém seriálu Hra o trůny, kde ale prý není její hlas moc k poznání. Musela totiž mluvit hlubším tónem, než je běžně zvyklá.

Květulilinka byl zážitek

Pohádka Dvanáct měsíčků se natáčela tři zimy. Ivana v ní hrála hloupou a rozmarnou Květu, která si nechala říkat Květulilinka.

„Byla to ohromná sranda a taky ohromná zima,“ svěřila se. Natáčelo se ve skanzenu v chalupách, kde se netopilo. Ve scéně, kdy ji její filmová matka Veronika Žilková maže tvarohem, tedy Ivana opravdu trpěla.

Proč byla kvůli Veronice žilkové při natáčení Dvanácti měsíčků nervózní? A měla obavy, když měla hrát v seriálu Gympl mrchu? I na to se Ivany zeptala Klára Nováková, tak si to pusťte.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00.

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online na audioportálu mujRozhlas.

autoři: Klára Nováková , kpe
Spustit audio

Související