​​Mexičan zapálil kresbu Fridy Kahlo a houbové kšefty se nevyplatily. To jsou zprávy minulého týdne

14. říjen 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejlahodnější croissanty ze zpravodajské pece. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu jako milovnici Mexika zaujala zpráva o tom, že tamní podnikatel nedávno šokoval dav lidí na večírku v Miami zničením kresby od světoznámé umělkyně Fridy Kahlo. Kunsthistorici ale upozorňují, že není zdaleka jasné, zda spálená kresba byla skutečně originálem.

Ivanu jako milovnici papání šokovala informace o tom, že dvě pětiny Britů podle průzkumu plýtvají jídlem, protože už na něj nemají chuť.

Nakonec samozřejmě nesměla chybět nějaká ta krimizpráva. Žena chtěla na internetu prodat sušené houby a přišla o 100 000 korun. Ozval se jí totiž zájemce, který měl nekalé úmysly.

Je mezi vandalem spalujícím umění, houbovým podvodem a plýtvajícími Angličany nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka