Mezinárodní fotbalový turnaj Magic Cup Šumava vyhrál tým Sparta Praha

31. květen 2016

Ve finále fotbalového mezinárodního turnaje Magic Cup Šumava vyhrála pražská Sparta nad Příbramí 5:0. Centrem turnaje byly od pátku do neděle Loučovice, fotbalový dorost hrál ale i na hřištích ve Vyšším Brodě a Dolním Dvořišti.

Sparťané hráli opravdu výborně. S chutí si po turnaji zakřičeli. Dvojnásobný důvod k oslavě měl brankář Jakub Tůma. Právě jeho odborná porota zvolila jako nejlepšího strážce tří tyčí. „Jsme spokojení všichni. Sice jsme si to zkomplikovali ve skupině s Duklou, ale v sobotu jsme všechny porazili,“ komentoval.

Sparťané vyhráli ve finále 5:0, ale nebylo to vůbec jednoduché. „Příbram měla v prvním poločase patnáct minut víc ze hry, pak měli penaltu, tu jsem chytil, tak jsem spokojený,“ dodal Jakub Tůma.

Jediným jihočeským zástupcem v turnaji bylo českobudějovické Dynamo. K šestému místu ho přivedl trenér Luboš pecka. Ten za hráče potvrdil, že si Magic Cup v krásné přírodě úžasně užili. „Je to zážitek, zahráli si tady i s kanadským celkem,“ řekl.

Turnaj se hrál pod taktovkou Jihočeského kraje a tří obcí: Loučovic, Vyššího Brodu a Dolního Dvořiště. Osobně pomohli Karel Poborský, Miroslav Pelta a Daniel Křetínský. Navíc nádherně zahrálo pořadatelům do noty příjemné slunečné počasí.

autor: kaj
Spustit audio