Mikolanda: Southgate má pro reprezentaci široký výběr hráčů. V nominaci i tak musí hodně škrtat

17. březen 2023

Jak může s mladým týmem Arsenalu otřást porážka se Sportingem Lisabon v Evropské lize a také přibývající absence v kádru? Oba zápasy proti Betisu Sevilla zvládl Manchester United a anglický klub se raduje z postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Jak moc United táhne útočník Marcus Rashford? Crystal Palace už došla trpělivost a odvolala manažera Patricka Vieiru. Co na tento krok říká Petr Mikolanda? Poslechněte si celý díl pořadu S mikrofonem do Anglie.

Kromě úspěšného vystoupení Manchesteru United v Evropské lize se v Evropské konferenční lize do čtvrtfinálových bojů dostali i hráči West Hamu, kteří si dvakrát hladce poradili s kyperskou Larnakou. Tomáš Souček navíc v zápase přidal jednu asistenci. Přesto u "Kladivářů" nepanuje úplná pohoda, vzhledem k tomu, že v tabulce Premier League se krčí až na sedmnáctém místě.

„Ve West Hamu se hodně řeší nákup a nový vlastník. Není to jednoduché. Hráči to nesmí vnímat, výplata jim bude chodit stejně, ale ani s trenérem Moyesem to není nijak pohodové. Jde o to, co s nimi udělá reprezentační pauza. Hodně závisí na tom, kolik hráčů West Hamu bude nominováno na srazy,“ poukazuje Petr Mikolanda.

Premier League čeká o nadcházejícím víkendu poslední kolo před reprezentační pauzou. Nominace Albionu vždy budí hodně vášní. Jak to vypadá nyní?

Když jsem viděl nominaci Anglie na následující reprezentační okno, tak bych vyndal osm hráčů. Gareth Southgate ale může vybírat ze sta hráčů a musí jich prostě pětadvacet škrtnout,“ chápe složitou situaci trenéra Anglie Mikolanda.

Co fotbaloví experti říkají na pětigólovou show Erlinga Haalanda v zápase Ligy mistrů proti Lipsku? V čem je mladý norský útočník tak výjimečný? Proč vybral Martin Minha pro nadcházející 28. kola Premier League jako šlágr kola duel mezi Chelsea a Evertonem? To a mnohem víc se dozvíte v pořadu S mikrofonem do Anglie. 

autoři: Martin Minha , rej
Spustit audio

Související